top of page

En serio? Panama!

Het is heel jammer dat jullie Canal 8 niet ontvangen in Nederland, want dan hadden jullie ons vanavond kunnen bewonderen met een stel rappers uit Nicaragua. We zijn nu in Granada en zijn vanmiddag naar de Masaya vulkaan gegaan. Waarschijnlijk niet de mooiste vulkaan ooit, maar zeker de moeite waard. Heerlijke gassen ingeademd en uitgekeken over de kraters. Rapgroep B&B was op de vulkaan voor een interview met televisiezender Canal 8 en wij wilden natuurlijk met deze mannen op de foto. Daarna kregen we onze private rapsessie op de vulkaan. Heel cool.

We zijn nu ongeveer een week in Nica. Na Panama City hebben we al weer wat leuke avonturen beleefd. Onze eerste stop was Boquete, een mooi bergdorpje, echter die stop viel nogal een beetje in het water. Non-stop regen. Met een groep mensen uit het hostel zijn we daarom maar lekker warm naar de natuurlijke hotsprings gegaan. Entertainment kwam van de spidermonkey die bij de boerderij van de hotsprings woont. Hij vond het heerlijk om met ons te badderen en natgespetterd te worden, erg schattig. Vervolgens zijn we naar Bocas del Toro gegaan, eilandjes, strandjes en CARNAVAL! We kwamen een dag of twee voor Carnaval aan en er werd al druk gebouwd aan een podium recht voor ons hostel. Gezellig dachten wij (in eerste instantie...). Vanaf het balkon konden we meedansen en zingen (playbacken) met de bandjes en djs op het podium. Super leuk. Enige jammere was dat de muziek praktisch niet ophield en we vrij vroeg ons bed weer uit werden gedreund door heerlijke reggaeton muziek. En serio??? (onze favoriete uitspraak...) Gedurende de dag probeerden we deze plek daarom zo veel mogelijk te vermijden. Gezellige fietstocht over het eiland gemaakt. Echter beachcruisers blijken zich toch niet zo goed te lenen voor heuvelachtige en onverharde wegen. Gesnorkeld en eilandjes bezocht. En vervolgens elke avond weer opgegaan in de carnavalsfeestjes.

Na vijf dagen waren we er dan ook wel redelijk klaar mee, hebben we iedereen hasta luego gezegd en zijn we met zn drieen (Gin, Isabelle en ik) ontsnapt naar Puerto Viejo (Costa Rica). Interessante grensovergang, over een brug die het niet lang meer lijkt te houden, zeker niet met de grote vrachtwagens die er overheen rijden.

Na wat gezonde balansdagen (fruit shakes, gezond eten, fietstochtjes, zwemmen en veel slaap in een rustig hostel) doorgereisd naar de Pacific coast: Montezuma en Santa Teresa. Laidback surfdorpjes en fijne stranden. In Montezuma ook nog naar waterval geweest, waar je oa een mooie sprong kan doen van 12 meter. Leuk, maar pijnlijk. Een blauw bovenbeen/bil is mijn souvenir. We waren in Montezuma/Santa Teresa toen de Tsunami in Japan plaatsvond en er vervolgens een waarschuwing voor de hele pacific uitging. De locals bleven rustig, dus besloten wij hetzelfde te doen. Er werd ons wel geadviseerd niet naar het strand te gaan tussen vier en vijf, wat vrijwel onmogelijk is als je hostel op het strand is... Veel surfers gingen juist het water in en wij hebben op veilige afstand gekeken. Gelukkig bleek het aan deze kant van de pacific allemaal mee te vallen. Na al dat strand werd het tijd voor weer wat meer activiteit op Isla Ometepe in het zuiden van Nicaragua. Dit eiland, in het meer van Nicaragua, bestaat uit twee vulkanen. We hebben verschillende plekjes van het eiland bezocht, maar de highlight was toch wel Finca Magdalena, een boerderij met koffieplantage, prachtige bloemen en uitzicht over de vulkanen. Het hostel leek weliswaar meer op een veldhospitaal (stretchers), echter was verder van alle gemakken voorzien: goed en goedkoop eten, hangmatten en een goede douche...

En die kwam zeer van pas na het beklimmen van de vulkaan. We hadden op aanraden van andere reizigers gekozen om vulkaan Maderas te beklimmen. Aangezien deze tot aan de top bestaat uit jungle, betekende dit heel veel modder. Als echte Tanja's hebben we ons onder begeleiding van Brulapen door de jungle naar boven geworsteld, om een geheel in mist gehuld kratermeer te bewonderen :) Jammer maar helaas. De 7,5-urige tocht was het toch zeker waard.

Gister zijn we, na een 3daagse tussenstop en reunie met Bocasvrienden in San Juan del Sur, in Granada aangekomen. Echt super mooi stadje, vrolijke kleurtjes, leuke eettentjes en vooral ook erg vriendelijke mensen. Gistermiddag al flink aan het integreren geweest op het Parque Central, waar we met de locals op live muziek hebben gedanst. Die wisten niet hoe snel ze hun camera's moesten pakken om onze heupbewegingen vast te leggen. Ze worden toch echt al beter, denken we zelf dan :)

Morgen gaan we verder naar Leon (stadje en nog meer vulkanen un de omgeving) en daarna gaan we richting Honduras om te duiken, erg veel zin in!

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
Er zijn nog geen tags.
bottom of page